Veiligheid

Tijdens Lockdown Weert hechten wij veel waarde aan veiligheid, voor ons zelf, onze deelnemers en omstanders. Om deze veiligheid te waarborgen hebben we enkele richtlijnen opgesteld.

Telefoongebruik

Tijdens Lockdown Weert zullen onze deelnemers met ons in contact staan middels onze eigen mobiele applicatie. Wij vragen onze deelnemers echter om deze app niet fietsend te bedienen. Met een telefoonhouder (verkrijgbaar bij inschrijving) is het enkel toegestaan om te navigeren aan de hand van de kaart.

Andere functies van de app dienen dus enkel in stilstand en niet tijdens het fietsen gebruikt te worden. De organisatie heeft de mogelijkheid om dit gebruik te monitoren.

Fietsen

Het mag vanzelfsprekend zijn dat wij onze deelnemers vragen om zich aan de reguliere wetgeving te houden en met maximaal 2 personen langs elkaar te fietsen.

De locaties zijn speciaal geselecteerd zodat er voldoende ruimte is om, zonder omstanders te hinderen, de opdrachten uit te voeren. Stilstaan op het fietspad/ de openbare weg brengt niet alleen jezelf maar ook andere in gevaar. Dit keuren wij dus ook ten strengste af.

EHBO

Gedurende het gehele evenement zal er een centrale EHBO-post ingericht zijn. Mocht er een ongelukje voorvallen dan is deze EHBO-post te bereiken via de mobiele app. Waar nodig zal er een EHBO-er naar de locatie van het team komen.

We hopen natuurlijk dat we onze EHBO-ers gezellig op de markt kunnen houden ;)